De laatste tijd wordt er in de branche steeds meer gesproken over duurzaamheid. Ook Uitenhage Winterdienst is hier volop mee bezig! Als we kijken naar ons rollend materieel dan kijken we bij de aanschaf daarvan niet alleen naar de prijs en kwaliteitverhouding, maar ook specifiek naar het brandstofverbruik en de uitstoot. Het inzetten van schone voertuigen met een minimale vervuiling is voor ons daarom ook noodzakelijk!

Al onze nieuw aangeschafte voertuigen beschikken daarom al over een Euro 5 motor of EEV, terwijl de norm voor gemeentes met een streng milieubeleid en een milieuzone pas ligt op Euro 4. Met deze vorm van inkopen voldoen wij tevens aan de wensen van u, als klant, die tegenwoordig ook steeds zuiniger, schoner en duurzamer wil rijden. Tevens wordt er bij de aanschaf ook al gekeken naar de mogelijkheden voor een 2e levensfase.Inzamelvoertuigen gaan vaak lange tijd mee, maar eens komt het moment om afscheid te nemen. Speciaal voor deze voertuigen ontwikkelde Uitenhage een uniek concept waarbij ‘uitgerangeerde’ inzamelauto’s een tweede leven als strooivoertuig krijgen. Daarbij gaat men wel rigoureus te werk. 

  

De betreffende DAF huisvuilauto wordt volledig gestript.

 

 

 

  

Versleten en dus onbruikbare delen verdwijnen in de oud-ijzerbak (een bak voor recycling) en de opbouw wordt op een paar grote bouten na volledig losgemaakt.

 

 


Vervolgens wordt er gereden naar de Firma de Voeght te Honselersdijk, een metaalverwerkingsbedrijf. Daar worden de laatste bouten los gemaakt en wordt de opbouw van het chassis afgetild. 

  

 


 

 

 


 

 

 

  Alle bruikbare onderdelen, waaronder de cabine, het chassis en de motor worden zoveel mogelijk gedemonteerd en uitgebreid geïnspecteerd. Daarna volgt een reinigings- en conserveringsbeurt.

 

 

 

 De cabine krijgt een gele kleur en een plaats op het aangepaste chassis. Daarmee staat er een basis voor het nieuwe strooivoertuig.

 
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens wordt er door een lasbedrijf een passende open laadbak op maat gemaakt voor dit voertuig.


  

 

 


De toegepaste open laadbak is precies passend voor een Nido strooiopbouw en de DIN plaat aan de voorzijde maakt het gebruik van een sneeuwploeg mogelijk.

Door de gele kleur en alle benodigde signalering, zoals zwaailampen, zijn deze voertuigen in principe voor iedere klant inzetbaar.

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels rijden er vijftien van deze Uitenhage voertuigen in verschillende delen van de Randstad. Door deze herinzet van bestaande, maar volledig herbouwde auto’s blijven de kosten van inzet  binnen de perken en staat de strooiauto altijd startklaar in het geval deze nodig is.

 


Het onderhoud neemt Uitenhage voor zijn rekening en daarmee is een tijdige inzet altijd mogelijk. De klant heeft daarbij keus uit een DAF met een automatische- of een handgeschakelde versnellingsbak.